Platform over beton en staal in de bouw
Moerdijk, Nieuwe Silo Ecocem | Funderingen en betonwerk betekenen meerwaarde voor nieuwe silo van Ecocem

Moerdijk, Nieuwe Silo Ecocem | Funderingen en betonwerk betekenen meerwaarde voor nieuwe silo van Ecocem

Het is niet nodig om iets complex te maken, als het ook simpel kan

De Ecocem Groep liet recent langs de waterkant in Moerdijk een nieuwe silo met een opslagcapaciteit van 4.000 m³ bouwen. Daardoor kan het duurzame bindmiddel Eco2cem niet langer alleen in bulkwagens over de weg getransporteerd en geëxporteerd worden, maar ook per schip. De Kuiper Infrabouw uit Hardinxveld-Giessendam, gespecialiseerd in infrastructuur, infrastructurele bouwwerken en engineering, werd geselecteerd voor de realisatie van alle grondwerken, funderingen, terreinverhardingen en prefab-elementen in beton.

Naast de terreinverhardingen omvatte de opdracht ook de bouw van een weegbrug en een technische ruimte.

 

De fundamenten voor De Kuiper Infrabouw werden al in 1965 gelegd. Net als bij veel andere bedrijven in Nederland ligt de oorsprong in het loonwerk, waar men vooral door hard te werken resultaten boekt. De broers De Kuiper lieten hun bedrijf uitgroeien tot een professionele aannemer, die vooral bekend was vanwege de veelzijdigheid. Sinds een aantal jaren focust het bedrijf zich volledig op infrastructuur, infrastructurele bouwwerken en de engineering bij deze projecten. “Door onze centrale ligging in Hardinxveld-Giessendam bedienen wij vooral klanten in Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland en Noord-Brabant. 75% van onze opdrachten komt van overheidsdiensten, de rest van andere bedrijven”, zegt directeur Jan-Willem Meerkerk. “Ons team bestaat uit zestig gedreven medewerkers, die één voor één al heel wat jaren ervaring hebben opgebouwd. Ook beide eigenaars, Wouter en Martin de Kuiper, draaien volop mee in het bedrijf. De laatste jaren steeg ook de vraag naar een integrale aanpak van projecten: van de ontwerpfase, over de uitvoering tot zelfs de onderhoud- en beheerfase.”

De Kuiper Infrabouw kreeg in het voorjaar van 2018 de opdracht om alle grondwerken uit te voeren voor de bouw van de nieuwe silo bij Ecocem.

 

Nieuwe silo bij Ecocem

Zo kwam De Kuiper Infrabouw in 2014 voor het eerst in contact met Ecocem Benelux B.V., de dochteronderneming van het Ierse Ecocem Materials Limited, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van een milieuvriendelijk cementachtig bindmiddel. “Wij kregen de opdracht om alle funderingen en grondwerken voor de bouw van hun nieuwe kantoor uit te voeren. Zij waren zo tevreden over het resultaat en de service die wij hen konden bieden, dat wij in de daaropvolgende jaren regelmatig gecontacteerd werden om projecten voor hen uit te voeren. Wij werden als het ware hun hofleverancier voor alle civiele en betonwerken”, gaat de directeur verder. “Toen Ecocem in het voorjaar van 2018 startte met de bouw van een nieuwe silo om het bindmiddel Eco2cem niet langer alleen met bulkwagens over de weg, maar ook met schepen te transporteren, kregen wij de opdracht om alle betonwerken – funderingen, terreinverharding, weegbrug en de technische ruimte – uit te voeren, alsook de productie en levering van verschillende prefab betonelementen.” De Kuiper Infrabouw voerde voor dit project dus hoofdzakelijk de voorbereidende werken uit, wat volledig in samenspraak met de andere aannemers voor de werf, onder meer de Italiaanse bouwer van de silo, gebeurde.

De Kuiper Infrabouw produceerde en leverde heel wat prefab betonelementen voor deze werf.

 

Resultaat telt

De tijdsdruk was enorm hoog en een goede planning was dan ook van groot belang voor een vlotte realisatie. Bovendien kwamen er tijdens het traject nog verschillende nevenopdrachten bij. De Kuiper Infrabouw slaagde in zijn opzet en het resultaat mag gezien worden. “Wij realiseren wel vaker betonwerken van deze grote omvang. Toch is dit voor ons een mooi referentieproject, dat ons moet toelaten om in de toekomst nog meer gelijkaardige projecten binnen te halen”, sluit Meerkerk af. “Wij voeren niet zomaar uit, maar denken ook altijd met onze klanten mee. Het is immers niet nodig om iets complex te maken, als het ook simpel opgelost kan worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details