Platform over beton en staal in de bouw
Ontdek dé 3D-constructiesoftware voor de staalbouw

Ontdek dé 3D-constructiesoftware voor de staalbouw

Fouten verminderen, efficiëntie en rendement verhogen

Voor een foutloos ontwerp en een vlotte realisatie van staalconstructies is een geschikte software onontbeerlijk. De 3D-constructiesoftware bocad biedt de tools om staalconstructies – en ook andere constructies – te ontwerpen, verfijnen en bouwen. De ervaren specialisten van het softwarehuis, dat deel uitmaakt van Schuller & Company GmbH, helpen de klant om de foutenlast tot een absoluut minimum te beperken en de efficiëntie, flexibiliteit en het rendement aanzienlijk te verhogen. Liemar Software is de gewaardeerde partner voor bocad in Nederland.

De bocad software biedt voor elke staalconstructie de tools om te ontwerpen, verfijnen en bouwen. (Beeld: Stéphane Braune)

Een ervaren rot in het vak

Schuller & Company GmbH werd 5 jaar geleden opgericht door Helmut Schuller, een man met ruim 35 jaar ervaring in industriële en installatietechniek én met een brede kennis van de softwaresector. “Ik begon mijn carrière als werktuigbouwkundig ingenieur bij een Oostenrijks bedrijf voor installatietechniek. In 1987 volgde een functie als consultant en technicus bij een internationaal Amerikaans softwarebedrijf met een focus op industrie- en installatietechniek. In 2000 verhuisde ik dan naar ALIAS GmbH in München, waar ik verantwoordelijk werd voor de verkoop in de design- en automobielsector”, legt de CEO uit. “In 2004 nam ik het management over van de Duitse AVEVA GmbH en bouwde deze firma verder uit tot een wereldwijde marktleider op het vlak van installatietechniek. In opdracht van AVEVA Ltd nam ik in 2012 bocad over en kwam ik dus nauw in contact met dit Duitse softwarebedrijf.”

De software werd in 1970 ontwikkeld aan de universiteit van Bochum, maar werd intussen gevoelig uitgebreid. (Beeld: Schuller & Company)

Dynamische firma

Toen Schneider Electric in 2017 een meerderheidsbelang in AVEVA verwierf, besloot Schuller te vertrekken en richtte hij zijn eigen firma op.     ❯Door de vlakke structuur in de organisatie van Schuller & Company kiest de CEO bewust voor korte communicatielijnen en een no-nonsense aanpak. Het komt erop aan om snel en flexibel te kunnen inspelen op vragen van klanten en hen ook advies te kunnen geven over hoe ze hun processen nog kunnen verbeteren. De firma groeit gestaag met een sterke toename van het aantal medewerkers en het netwerk van partners. De laatste jaren is het al grote klantenbestand nog eens met de helft gegroeid.

Helmut Schuller, CEO Schuller & Company.

“Gebaseerd op de goede ervaringen uit het verleden, de kwaliteit van de softwareprogramma’s en het potentieel om dit bedrijf verder uit te bouwen en de software wereldwijd te verkopen, besloot ik in 2022 om bocad Software GmbH over te nemen”, gaat Schuller verder. “Deze firma uit Bochum werd zowat 40 jaar geleden opgestart en steunt vandaag op een sterk en vakkundig team van medewerkers. Haar software bestaat eigenlijk nog veel langer, want die werd immers in 1970 onder de naam CADBAU3 aan de universiteit van Bochum ontwikkeld. Vandaag omvat het bocad-portfolio 5 modules: Steel, Roof & Wall, Tower, Timber en Offshore. De firma heeft intussen vestigingen in Duitsland, Polen, België en Maleisië en verkooppartners in Nederland, Indië, China, Indonesië, Thailand, Vietnam en Australië.”

Bocad 3D-constructiesoftwareprogramma

De bocad software biedt voor elke staalconstructie de tools om te ontwerpen, verfijnen en bouwen. Door de visualisatie van het ontwerp krijgen alle bouwpartners meteen inzicht in de constructie. Zo kan men ontwerpen zonder fouten of onnodig werk vertalen naar een prototype of een afgewerkt product. Op basis van het BIM-model worden immers ook alle lijsten opgemaakt, waarna de productiesoftware automatisch de best beschikbare machines voor elk onderdeel kiest. “Op het vlak van detaillering bestaat er geen betere oplossing”, zegt de CEO. “Dit programma ondersteunt de workflow en biedt mogelijkheden om die te optimaliseren. Door te werken met een 3D-model kunnen alle betrokken partijen direct de belangrijke informatie raadplegen en visualiseren. bocad helpt ook om verspilling van materiaal, tijd en geld in elke fase van het proces tegen te gaan. Finaal zorgt deze software voor een vermindering van de foutenlast tot een absoluut minimum én een verhoging van efficiëntie, productiviteit en rendement.”

Sterke band met Nederlandse partner

Voor de verkoop en ondersteuning van bocad in Nederland werkt Schuller & Company samen met Liemar Software. “Zij is een heel sterke value added reseller voor ons. Ze kent immers de markt en de functionaliteiten van software door en door. Net zoals wijzelf helpt ze haar klanten in de staalbouw en metaalconstructie bij het efficiënter plannen en coördineren van hun projecten. Daarbij wordt de bocad-software naadloos geïntegreerd in haar gespecialiseerde ERP-software LiemarX”, sluit Schuller af. “We blijven ook fors investeren in productontwikkeling. Recent werd bocad 2024 voorgesteld, waarmee alles nu nog sneller en overzichtelijker kan gebeuren. De gebruiker maakt zijn keuze via het SmartSelect menu. Vorig jaar werd ook de bocademy opgestart. Zo kunnen we de gebruikers via gerichte en praktische opleidingen en trainingen – fysiek of online – helpen om hun constructies perfect te ontwerpen en te budgetteren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details