Platform over beton en staal in de bouw
Programma’s steeds gebruikersvriendelijker

Programma’s steeds gebruikersvriendelijker

Eenvoudige aansluiting op andere programma’s

Voor constructeurs, staalbouwers en beton- en kozijnproducenten is software niet meer weg te denken bij het ontwerpen, berekenen en produceren. De keuze in softwarepakketten is groot en nagenoeg alle pakketten leveren snelle en betrouwbare berekeningen. Het zijn met name de gebruikersvriendelijkheid en de aansluitingsmogelijkheden van de softwarepakketten, die het verschil maken.

Software voor de bouwkundige sector maakt een snelle ontwikkeling door. De programma’s worden technisch geavanceerder en sluiten steeds beter aan op de ontwikkelingen in de bouwwereld. “Parametrisch ontwerpen vergemakkelijkt het werk en zorgt voor grote tijdwinst”, weet Jan Willem Fokkema, Business Unit Manager van Matrix Software. “Bovendien wordt het steeds gebruikersvriendelijker.”

De software van Matrix Software laat zich gemakkelijk koppelen aan andere programma’s.

 

Hands-On

Fokkema doelt hiermee op constructies waarin regelmatig terugkerende parameters – zoals bij een loods, garage of zendmast – vaak al tot in detail zijn uitgewerkt. De gebruiker voert enkel de lengte, breedte en hoogte in en vervolgens rolt de constructieberekening eruit, exact zoals de ontwerper het voor ogen had. “Deze programma’s zijn geweldig hands-on”, aldus Fokkema. “De gebruiker hoeft zelf geen oplossingen te bedenken, maar kiest in het menu het alternatief dat bij zijn ontwerp past. Met hetzelfde gemak past hij een kniktoetsing aan of voert hij een roundtrip analysis uit.”

Ontwikkelen vanuit vernieuwde basis

“We zijn van huis uit techneuten en al veertig jaar actief in deze branche”, vertelt Fokkema dan. “Zo’n twintig jaar geleden hebben we alles overboord gegooid wat we tot dat moment voor constructeurs hadden ontwikkeld. Vervolgens zijn we – met de verzamelde kennis – opnieuw begonnen. Dat bleek een slimme zet. Het leidde tot zeer efficiënte en moderne rekenprogramma’s. Waar je bij andere programma’s vijf keer een toets moet indrukken, ben je in onze programma’s met een druk op de knop waar je wilt zijn. Het geschikt maken van onze software voor BEM was hierdoor voor ons een redelijk eenvoudige stap. De basis was al gelegd.”

Eenvoudige koppelingen

In de programma’s van Matrix Software blijken ook de aansluitingen op andere programma’s, zoals Excel, uitstekend geregeld. Vaak voorkomende berekeningen kunnen in Excel worden geprogrammeerd. Door de gebruikers zelf of door Matrix. Zo kunnen de invoer en uitvoer van een constructieberekening op slechts enkele sheets worden geregeld; de flexibiliteit van Excel wordt zo gecombineerd met de kracht en de kwaliteit van het rekenhart van MatrixFrame. Fokkema: “Een groot gemak voor de gebruiker. Op dezelfde eenvoudige manier kan de koppeling met Dynamo, Revit en Tekla worden gemaakt. Op technisch gebied zitten onze programma’s op het hoogste niveau. Marketingtechnisch valt er voor ons nog wel winst te behalen. Maar gelukkig hebben we een hele trouwe klantenkring. Wie ons eenmaal heeft ontdekt, blijft klant.”

Bezoek de website van Matrix Software:https://www.matrix-software.com/nl


Ontmoet Matrix Software op de Nationale Betondag, op donderdag 14 november 2019 in de Van Nelle Fabriek.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details