Platform over beton en staal in de bouw
Revolutionair: een onderhoudsvrij een CO2-arme betonnen bedrijfsvloer 
Van Berlo geeft een garantie van maar liefst twintig jaar op de performance van de vloer.

Revolutionair: een onderhoudsvrij een CO2-arme betonnen bedrijfsvloer 

Grote ontwikkelaars van logistiek vastgoed zijn meer dan ooit op zoek naar voorspelbare en betrouwbare kwaliteit. Dit is erg belangrijk omdat logistieke processen vaak 24/7 en met strakke levertijdbeloftes moeten worden afgewikkeld. Downtime door bijvoorbeeld reparaties en onderhoud aan de betonnen bedrijfsvloer is rampzalig voor de logistieke dienstverlener die het pand huurt. “Ook de duurzame ambities van vooruitstrevende ontwikkelaars worden steeds concreter”, zegt Frans van den Biezenbos, commercieel directeur bij Van Berlo. “We zien ontwikkelingen in circulariteit, biobased materialen en energiepositief logistiek vastgoed. Maar we zien ook dat de markt worstelt met het gevoel dat er weinig tot geen betrouwbare mogelijkheden zijn om de milieu-impact van de betonnen bedrijfsvloer te verlagen, terwijl deze tot wel 50% van de MPG-score vertegenwoordigt. Van Berlo heeft daarom een revolutionaire oplossing ontwikkeld die voorziet in beide behoeftes, namelijk duurzame en onderhoudsvrije bedrijfsvloeren. Echt een win-winsituatie.”

Frans van den Biezenbos, commercieel directeur bij Van Berlo.

Duurzaam en onderhoudsvrij

Van Berlo heeft met haar afdeling Research & Development vele jaren gewerkt aan de ontwikkeling van een duurzame en onderhoudsvrije vloer door nog meer grip te krijgen op het gedrag van beton. “De basis voor een onderhoudsvrije vloer is een scheurvrije vloer. Daarom zijn we zes jaar geleden gestart met een promotieonderzoek naar scheurvrij beton op de Technische Universiteit van Eindhoven en hebben we ons eigen laboratorium opgericht”, vertelt Nick Vervoort, hoofd Research & Development bij Van Berlo. “We hebben enorm veel kennis vergaard en data verzameld over innovatieve betonsamenstellingen voor betrouwbare bedrijfsvloeren. We weten dan ook als geen ander hoe zo’n vloer zich in de loop der jaren gedraagt en hebben grip op de grondstoffen, de verwerking, de sterkte en het scheurgedrag. Door al die data te analyseren en ook dankzij grootschalig testen in de praktijk zijn we tot de conclusie gekomen dat de thema’s scheurvrij beton en CO2-reductie hand in hand gaan.”

Revolutionaire oplossing

De revolutionaire oplossing uit het laboratorium van Van Berlo is ongeveer vier jaar geleden al voor het eerst op grote schaal toegepast. Van den Biezenbos: “Inmiddels hebben we zo’n 75.000 m2 bedrijfsvloer met deze revolutionaire oplossing gerealiseerd. De resultaten zijn zo succesvol en betrouwbaar, dat we het nu actief aanbieden. Het volgende megaproject zit alweer in de pijplijn en diverse andere gegadigden tonen serieuze interesse. Zeker bij grote logistieke centra heeft deze vloer met verlaagde MKI-score een enorme impact op het verminderen van de CO2-uitstoot. Dit vertaalt zich direct in een lage milieuscore (zoals MPG) en extra BREEAM-credits. Een CO2-reductie van 40% is goed haalbaar en kan het verschil maken tussen wel of niet bouwen. We sluiten daarmee bijvoorbeeld perfect aan op de CO2-budgetbenadering in het kader van de Paris Proof Materiaalgebonden Emissies.”

Nick Vervoort, hoofd Research & Development bij Van Berlo, in het betonlab.

Esthetische meerwaarde

De onderhoudsvrije en CO2-arme bedrijfsvloer van Van Berlo leent zich perfect voor intensief bereden oppervlakken en automatische magazijnen. Van den Biezenbos: “Het is toekomstbestendig, hygiënisch en heeft absoluut een esthetische meerwaarde. Dat laatste is ook ideaal wanneer van huurder wordt gewisseld. De vloer blijft als het ware zo goed als nieuw. En het mooie van al deze expertise is dat het laaghangend fruit vandaag ook al terugvloeit naar onze reguliere vloeren. Ook daarom kies je voor Van Berlo.”

20 jaar garantie

Van Berlo geeft een garantie van maar liefst twintig jaar op de performance van de vloer. Dat geeft aan hoeveel vertrouwen er is in deze onderhoudsvrije en duurzame vloer. “We zetten daarbij zwaar in op monitoring”, zegt Van den Biezenbos. “De vloeren worden voorzien van sensoren en jaarlijks aan een inspectie onderworpen. De combinatie van innovatieve betonsamenstellingen en monitoring maakt dat we in plaats van de standaard tien jaar garantie op deze revolutionaire oplossing maar liefst twintig jaar (!) garantie geven. Benieuwd hoe dat nu precies werkt? Kom gerust langs voor een kop koffie en we lopen je er maar al te graag doorheen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details