Platform over beton en staal in de bouw
Soundblox Carbstone absorbeert geluid én CO2

Soundblox Carbstone absorbeert geluid én CO2

Het Next level bouwblok combineert de positieve eigenschappen van Beton & Staal in een uniek product dat volledig Cirulair, Cement-vrij en CO2 negatief is.

Sounblox akoestische betonblokken zijn al jaren een vertrouwd wapen in de strijd tegen lawaaivervuiling. Deze akoestische betonblokken vormen de ideale oplossing voor de akoestische klimaatbeheersing waarbij belangrijke aspecten zoals de akoestiek (zowel geluidabsorptie als geluidisolatie) én brandwerendheid in één constructieve wand kunnen worden gecombineerd.  Maar wat heeft dit nu te maken met staal? En hoe past staal en beton in een duurzame oplossing?

Soundblox kan vanaf nu worden geproduceerd met een revolutionaire productiemethode, nl. de Carbstone carbonatatiemethode waarbij CO2 speciaal uit de lucht wordt gewonnen en ingezet bij de productie. Hierdoor absorberen deze blokken niet alleen geluid maar ook CO2, waardoor ze intrinsiek bijdragen aan een betere wereld. Na installatie (in de buitenlucht) blijven ze bovendien verder CO2 opnemen waardoor nog verder uitharden en ook de draagkracht nóg verder toeneemt. Bij de productie wordt bovendien zoveel mogelijk gebruik gemaakt van beschikbare zonne-energie om de ecologische footprint van het productieproces nog verder te verlagen.

Bij een eigentijdse en duurzame productiemethode past het hergebruik van (rest)materiaal. Daarom worden Soundblox geproduceerd met behulp van staalslakken, die anders geen enkel industrieel nut meer zouden hebben. Het mooie is dat hiermee nu een nieuw en zeer hoogwaardig materiaal wordt gecreëerd, waarbij CO2 als bindmiddel wordt gebruikt en cement volledig overbodig wordt gemaakt. Met dit materiaal kunnen Soundblox akoestische lokken maar ook reguliere bouwblokken worden geproduceerd, die de voordelen hebben van beton, maar niet langer de ecologische nadelen. Zo past staal in een duurzame economie, waarbij de CO2 foot print enorm verminderd wordt.

Deze nieuwe Soundblox Carbstone hebben dezelfde uitstraling als de traditionele betonblokken, met dezelfde karakteristieke en vertrouwde Helmholtz resonatoren, ontworpen om geluid te absorberen en nagalm te reduceren. Soundblox Carbstone behoudt dus de geluidabsorberende- en isolerende eigenschappen en heeft dezelfde densiteit, robuustheid en brandwerendheid als de traditionele Soundblox, gemaakt van beton. Maar dan zonder de ecologische nadelen van beton.

Revolutionaire Technologie

Hoe werkt het nou precies? Carbonatatie is het natuurlijke proces waarbij CA-houdende materialen reageren met koostofdioxide en transformeren in calciumcarbonaat, beter bekend als kalksteen, dat wereldwijd voorkomt in de ondergrond en een belangrijke bron vormt van CO2-opslag. Naast CO2 is er ook een bron van calciumoxide nodig, in dit geval slakken. Slakken zijn het bijproduct uit de staalproductie. Met behulp van CO2, kunnen deze gevaloriseerde slakken worden omgezet in hoogwaardige bouwmaterialen.

Na productie worden deze blokken in een speciale CO2 kamer gezet, waar ze binnen 24 uur worden uitgehard met minimaal gebruik van energie.

Het klopend hart vna de Carbstone productie. In deze Co2 kamer worden de blokken gebonden met CO2 om vervolgens uit te harden. Dit proces heeft ca. 24 uur nodig.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details