Platform over beton en staal in de bouw
Tekla Structures 2024 vanaf nu beschikbaar

Tekla Structures 2024 vanaf nu beschikbaar

De nieuwe versie van Tekla Structures is vanaf nu beschikbaar. De 2024-versie maakt het eenvoudiger dan ooit om de tijdbesparende functies te ontdekken en toe te passen, voor zowel bestaande als nieuwe gebruikers. Op een speciale webpagina is een overzicht van alle highlights te vinden. In de afgelopen maanden hebben de specialisten van Construsoft de omgeving voor hun klanten ingericht en getest en alles gedocumenteerd om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Omdat er een nieuwe methode beschikbaar komt voor het maken van staaltekeningen organiseert het softwarebedrijf in april een webinar.

Moeiteloos modelleren en uitwisselen

Updates in de interface en nieuwe functies in Tekla Structures 2024 zorgen ervoor dat gewenste commando’s snel kunnen worden uitgevoerd en er vlot kan worden geschakeld tussen modelvensters. Daarnaast is de snapfunctionaliteit uitgebreid, waardoor je nu ook parallel kunt snappen. Twee relatief kleine maar heel handige functies in deze versie zijn de Copy to clipboard functionaliteit, waarmee je eigenschappen van objecten kopieert en plakt, en de mogelijkheid om alle kleuren te definiëren en toe te passen in alle typen tekeningen. Construsoft klanten besparen ook veel tijd met een door het softwarebedrijf zelf ontwikkelde IFC tool, waarmee ze diverse opties hebben voor het aanpassen van IFC-bestanden. En om nog beter te kunnen voldoen aan de IFC-standaard, zijn in Tekla Structures 2024 diverse instellingen toegevoegd voor trappen en hellingbanen. Hiermee is de uitwisseling naar IFC sterk verbeterd. 

Introductie nieuwe standaard voor staaltekeningen

Wat betreft tekeningen introduceert Construsoft in de 2024 versie in de rol Steel Detailer de nieuwe standaard voor het maken van staaltekeningen. Een Tekla-modelleur is hiermee veel flexibeler in het maken van productietekeningen, omdat hij verschillende aanzichten kan definiëren en per aanzicht in kan stellen wat er bijvoorbeeld bemaat moet worden. Tekeningen worden hierdoor veel duidelijker en beter leesbaar voor zijn collega’s in de productie. Voor hout- en betonbouwers was deze functie al beschikbaar. Construsoft licht de nieuwe methode voor het maken van staaltekeningen toe in een webinar op dinsdag 9 april. 

Een soepele overdracht voor gebruikers die direct aan de slag willen

In de afgelopen maanden hebben de specialisten van Construsoft de omgeving voor hun klanten ingericht voor de nieuwe release. Alle updates zijn getest en de software is aangepast en alles is gedocumenteerd in het klantportaal. Nederlandse en Belgische klanten die direct aan de slag willen met de nieuwe versie kunnen deze daar direct downloaden

Op een speciale webpagina heeft Construsoft een overzicht geplaatst van alle highlights. De trial versie komt vanaf week 21 beschikbaar. Dan kunnen ook niet-gebruikers kennis maken met Tekla Structures 2024. Construsoft organiseert eind september en begin oktober voor hun klanten de Construsoft Opfrisdagen, waarin de diverse updates en verbeteringen in Tekla Structures ook centraal staan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details