Platform over beton en staal in de bouw
Telescopische betonpomp en verdeelmast voor hoogbouwproject in hartje Utrecht

Telescopische betonpomp en verdeelmast voor hoogbouwproject in hartje Utrecht

Innovatieve verdeelmast groeit mee met bouwproject

Hoogbouw zit in de lift. Overal schieten wolkenkrabbers als paddenstoelen uit de grond. Voor bouwbedrijven brengt dat de nodige uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld voor de toevoer van beton. Voor de Galaxy Tower in Utrecht deed hoofdaannemer Ballast Nedam een beroep op Belgian Lifting & Equipment Company voor de montage van een stationaire betonpomp, het leidingwerk en een verdeelmast van het merk Boom Makina, die tijdens het project met het gebouw zal meegroeien en per 3 verdiepingen getelescopeerd wordt. De specialist uit Puurs blijft de aannemer tijdens het volledige project ondersteunen en staat ook in voor de demontage na de werkzaamheden.

Horizontaal leidingwerk van de pomp richting de verdeelmast.

 

In opdracht van De Lelie Vastgoed bouwt Ballast Nedam de Galaxy Tower, een hoogbouwproject tussen het station en de Jaarbeurs, in het hart van Utrecht. De werken aan deze 92 m hoge toren met 30 verdiepingen startten in mei 2018 en volgens de huidige planning opent in 2022 het nieuwe Amräth Galaxy Jaarbeurshotel, goed voor 266 kamers, 2 restaurants, 3 vergaderruimtes, een zwembad, sauna en fitness verspreid over de onderste 7 etages. Op de andere niveaus komen in totaal 317 vrijesector huurwoningen, van kleine studio’s tot penthouses.

Lossen van beton uit de mixer in de betonpomp.

 

“Dit prestigieuze gebouw is één van de vele hoogbouwprojecten, die overal in Nederland in uitvoering zijn of op de planning staan: woontorens, hotels of kantoorgebouwen. Daar komt heel veel bij kijken en een goede voorbereiding is voor de bouwpartners dan ook cruciaal. Voor bepaalde opdrachten doen zij een beroep op de kennis van ervaren onderaannemers. Zo worden we vaak bij projecten betrokken om de toevoer van beton in goede banen te leiden”, vertelt Steven Leenaerts, general manager van Belgian Lifting & Equipment Company (BLE). “We verdelen en verhuren betonpompen met verdeelmasten, mobiele kranen en bouwkranen van verschillende topmerken, zoals Grove, JMG Cranes, Potain, Betonstar,
Mecbo en Boom Makina. Bij elk project luisteren we naar de behoeften van de klant en vertalen die dan samen met onze partners naar een gepaste oplossing. Zo werden we ook door Ballast Nedam benaderd om te ondersteunen bij dit project dat door de hoogte, maar ook door de ligging in het centrum van de stad zowel technisch als logistiek heel wat uitdagingen kent.”

Stationaire betonpomp op de begane grond.

 

Betonpomp en telescopische verdeelmast

De specialisten van Belgian Lifting & Equipment Company verzamelden eerst alle noodzakelijke informatie over onder meer volumes, afstanden, ligging, planning, … en stelden een totaalconcept voor met een stationaire betonpomp en een verdeelmast type BHD 32 + 4 van het merk Boom Makina. De installatie werd in mei op de bouwplaats gemonteerd en eind juni werd voor het eerst gepomt. “Bij het ontwerp van dergelijke installaties kunnen we rekenen op de deskundige ondersteuning van fabrikant Boom Makina. Deze Turkse specialist ontwikkelt en produceert sinds 1990 beton verdeelmasten. De BHD-reeks is een paradepaardje onder de verdeelmasten en wordt ook continu geoptimaliseerd om nog beter op de wensen van de klanten in te spelen”, aldus Leenaerts. “Net als bij andere projecten werden in Utrecht de betonpomp, leidingen en verdeelmast perfect op elkaar afgestemd voor een optimaal resultaat. We blijven de klant ook tijdens het bouwproces begeleiden, want de verdeelmast zal met het gebouw meegroeien en wordt per 3 verdiepingen getelescopeerd. We verzorgen ook het onderhoud, voeren eventuele herstellingen uit en zullen na de afronding van de werkzaamheden de volledige installatie demonteren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details