Platform over beton en staal in de bouw
Volautomatisch produceren met Nederlands product

Volautomatisch produceren met Nederlands product

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwste boormachine van APS Europe. De nieuwe RDR-1036 beschikt over vele mogelijkheden. Naast het hardmetaal boren, frezen, tappen, soevereinen, scribben en laskanten frezen beschikt deze machine over SUB-assen. Elke booras kan 600 mm in de X-richting bewegen. Groot voordeel hiervan is dat alle boorassen gelijktijdig en zelfstandig bewerkingen kunnen uitvoeren. Drie boorassen die gelijktijdig aftekenen of een freesbewerking uitvoeren ging nog nooit zo snel. De RDR-1036 beschikt over doorvoerrollen met een maximum doorvoersnelheid van 60 m/min. Tevens beschikt de RDR-1036 over drie gereedschapsmagazijnen met elk 12 gereedschapsplaatsen.

Volautomatische  RT-10 aanvoer- en afvoer-dwarstransporten zijn onderdeel van de RBR-1036. Gecombineerd met de Autosorter worden kop/staartstukken en korte producten volautomatisch afgevoerd. Zonder inmeng van een bediener, wat de mogelijkheid geeft om manloos te produceren. Lift and carry systems zorgen voor het geluidloos  aan-/afvoeren van de materialen. Meeneemnokken in de dwarstransporten hebben plaatsgemaakt voor gladde kettingen.

APS Europe Automation

Bandzaag
Naast het revolutionair boren hoort natuurlijk ook een geheel nieuwe bandzaag. In samenwerking met een Duitse fabrikant van bandzagen heeft APS een geheel nieuwe generatie bandzagen ontwikkeld. De nieuwe APS RS-1300 zaag kan dubbele verstekhoeken zagen. Revolutionair aan deze RS-1300 is zijn zaagbeweging. De bandzaag start met een zaaghoek van 17 graden en verdraait zich dan naar 3 graden. Hierdoor kan veel sneller worden gezaagd. Om door het lijf van een HEA 1000 te zagen met een standaard zaaghoek van 3 graden, moet de zaag normaliter enorm hard werken en zal de standtijd snel dalen. Dit is met de RS-1300 verleden tijd. Voordelen zijn o.a. langere standtijden, een snellere zaagtijd en een aanzienlijke kostenbesparing. De zaagtafel zakt onder het rollenbaanniveau, waardoor het materiaal geen weerstand ondervindt van de zaagtafel. Aandrukkers stellen zich altijd in op de voorinstellingen voor het te zagen materiaal. Controle op de maatvoering van de aangevoerde te zagen materialen sluit fouten uit.

Extra nieuwe feature de RDR-1001
De RS-1300 kan voorzien worden van een RDR-1001 doorvoerrol. Groot voordeel is dat het kopstuk niet meer met de hand gezaagd hoeft te worden. De RDR-1001 kan het kopstuk geheel volautomatisch verwerken. Onder elke gewenste hoek.  Ook deze doorvoersnelheid is 60 m/min en vrij van elke gewenste zaaghoek.

APS Europe Automation

Komende leveringen
Grote staalbouwbedrijven zijn u al voorgegaan en hebben een volautomatische RDR-1036 in combinatie met de RS-1300 besteld. Ook het automatisch laden van de straalmachine is inbegrepen.

Holland Staal BV heeft gekozen voor een RDR-1036 met een RS-1300 en volledige automatisering, inclusief afvoer van restlengten op speciaal dwarstransport achter de nullijn en automatisch laden van de straalmachine. De levering staat gepland voor midden april 2019.

Vic Obdam BV heeft ook gekozen voor een RDR-1036 met een RS-1300 en volledige automatisering. Levering: april/mei 2019.

Voor een vrijblijvende offerte of informatie kunt u zich wenden tot
Rob Rehorst onder telefoonnummer +31 6 408 65 307  of
e-mail [email protected].

Software
Zeer eenvoudige bediening, softwarekoppelingen met tekenprogramma’s/ERP en SAB-systemen, Windows (Multi-Pro) software met tijdregistratie op bewerkingsniveau, direct inzicht in productievoortgang, gereed voor productie, in productie en gereedmeldingen. Productieresultaten worden geregistreerd per bediener. Automatische meldingen t.b.v. onderhoudsintervallen.

Geïntegreerde werkvoorbereidingsmodule, koppelingen met bestaande werkvoorbereidingsprogramma’s. Geavanceerd optimalisatieprogramma voor het automatisch nesten van één of meerdere projecten, uitdraaien van bestelbonnen en picklisten.

Eigen mobile App voor o.a. het doorgeven van productiestilstand, zaaglijsten, picklisten, urenregistratie en berichtenservice voor machinebediener.

Activiteiten
Door een groeiend dealernetwerk is Australië op dit moment één van de grootste afzetmarkten naast Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Door de verwachte groei zullen o.a. Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië spoedig volgen. Daarnaast zijn contacten gelegd met dealers in Japan, Taiwan, China en Amerika. Hierdoor zal APS Europe in enkele jaren uitgroeien tot een grote speler in de wereld van de staalbouw. 

Tekst en Beeld | A.P.S. EUROPE AUTOMATION B.V.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details