Platform over beton en staal in de bouw
Wat Tekla Structures subscription betekent voor KREANTIS

Wat Tekla Structures subscription betekent voor KREANTIS

Begin 2022 is het bedrijf KREANTIS opgericht, specialist in beton- en wapeningsplannen voor burgerlijke bouwkunde, prefab elementen en alle ter plaatse gestorte beton. Direct bij de start is er gekozen voor Tekla Structures, vanwege de vele mogelijkheden qua prefab tekenen, multi-material modelleren en het maken van IFC-exports. Senne Cuypers, één van de eigenaren, vertelt: “Voor prefab beton leek Tekla Structures ons het meest aangewezen tegenpakket. Dit om ons de nodige vrijheid te geven als onafhankelijk tekenbureau”. Het bedrijf tekent nu naast beton ook staalconstructies uit dankzij het multi-material aspect van Tekla Structures subscription. De abonnementsvorm geeft hiermee verder vorm aan het sleutelwoord binnen KREANTIS: flexibiliteit.

Flexibele werkomgeving

“In januari 2022 zijn we gestart met twee subscription-licenties en in diezelfde maand zijn er twee collega’s bijgekomen, waardoor we met vier waren”, vertelt Cuypers. “Op dat moment hadden we twee Tekla-licenties en twee AutoCAD-licenties. Inmiddels zijn we in totaal met acht medewerkers in België en drie collega’s in Albanië met in totaal zes Tekla-licenties. Het voordeel is dat ze in Albanië met dezelfde instellingen werken. Via Tekla Model Sharing worden de modellen gedeeld en de productieplannen komen er exact op dezelfde manier uit als dat ze hier in België gemaakt worden. Dit was ook wel een reden om Tekla Structures te kiezen. Tekla Model Sharing zorgt voor een flexibele werkomgeving, waarin thuis- en internationaal werken is ingeburgerd.”

Naast beton- nu ook staalprojecten

Cuypers vertelt trots: “We focussen ons niet alleen op prefab beton, maar ook op industriebouw, burgerlijke bouwkunde, al het ter plaatse gestorte beton en zelfs ook leidingen van civiele constructies. Dat gebeurt allemaal bij ons.” Door voor Tekla Structures subscription te kiezen, heeft KREANTIS nu ook de mogelijkheid om staalconstructies uit te tekenen. “Op een gegeven moment is de vraag gekomen om iets in staal te tekenen en dit hebben we toen gedaan om met staal te beginnen. Het is een uitbreiding van wat we kunnen aanbieden. Het is nog wel veel werk om staal verder op touw te zetten, maar wat we nu moeten doen, dat lukt goed met stuks- en werktekeningen. Na enkele interne testprojecten om alles onder de knie te krijgen, heeft dit geresulteerd in een eerste staalproject.”

Veel mogelijkheden

Over de toekomst van KREANTIS is Cuypers helder: “In de toekomst gaan we verder bezig met prefab en willen we blijven automatiseren, met name het automatiseren van een output naar plannen toe. Wat we verder aan het bekijken zijn, is om de burgerlijke bouwkunde, dus de bruggen en de tunnels, te wapenen in Tekla Structures. Er is gewoon erg veel mogelijk in Tekla Structures.”

Van ontwerp tot montage

Tekla Structures is een 3D BIM-software waarmee u gemakkelijk uw BIM-projecten ontwerpt, detailleert, plant, coördineert en beheert. Hierbij is het mogelijk direct én automatisch de productiegegevens voor staal-, hout- en betonbouwers of aannemers te genereren. Benieuwd naar de mogelijkheden die Construsoft biedt met Tekla Structures voor uw bedrijf? Neem eens contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details