Platform over beton en staal in de bouw
‘We hebben weer een toekomstbestendig softwarepakket in huis’

‘We hebben weer een toekomstbestendig softwarepakket in huis’

Pionieren en voorop lopen met techniek. Dát is al vijftig jaar de passie van Akker Metaal. “Wij bouwen alles. Van specialistische halffabricaten tot unieke staalconstructies. Samen met de opdrachtgever komen wij steeds tot creatieve oplossingen. Maar ook tot de allerbeste eindresultaten, op basis van de kracht van staal. Elke opdracht is maatwerk. Dat is wat dit vak zo bijzonder maakt”, vertelt directeur/eigenaar Arno van den Akker. “De combinatie van staalbouw en plaatbewerking onder één dak stelt ons in staat om álle voordelen van staal te benutten, maar ook om maximaal flexibel te zijn. We hebben alle services in eigen huis, van ontwerp tot productie en montage. Een geavanceerd machinepark, waarmee zoveel mogelijk processen geautomatiseerd worden, staat hierbij garant voor een efficiënte productie en een snelle levering.”

Sinds 2006 is Akker Metaal gevestigd in een nieuw en modern pand aan het Ketelmeer in Oss.

Automatisering van de productie

“Automatisering is ontzettend belangrijk in onze sector”, benadrukt Van den Akker. “We bevinden ons in een concurrerende markt, waarin de loonkosten zo laag mogelijk gehouden moeten worden. Automatisering helpt hierbij. Niet voor niets hebben wij geïnvesteerd in een modern machinepark, waarin bijvoorbeeld het zagen en boren van stalen balken volledig geautomatiseerd gebeurt. Zeer bijzonder is bovendien ons gerobotiseerde aflas-verwerkingscentrum (BLM), waarmee uiteenlopende stalen profielen volautomatisch worden afgelast.” Speciale BLM software vertaalt de laslijnen uit het Tekla 3D-model direct naar de juiste lasrobotinstructies, vertelt hij. “Hierdoor worden fouten door communicatieruis ondervangen en wordt een permanente hoge laskwaliteit geborgd. De gelaste constructiebalken die naar de bouw gaan, passen altijd.”

Directeur/eigenaar Arno van den Akker.

Grip op de bedrijfsvoering

Waar Akker Metaal haar ontwerpen steevast uitwerkt in Tekla Structures, wordt voor de bedrijfsvoering gebruik gemaakt van de software van Matrix Software. “In 2005 hebben wij diverse softwarepakketten van diverse softwareleveranciers vergeleken”, vertelt Van den Akker. “Op basis van gevoel hebben wij toen gekozen voor MatrixMetaal, waarmee het complete traject van offertecalculatie, offertebeheer, urenregistratie, materiaalinkoop, facturering en nacalculatie geregeld kon worden. Twee jaar geleden hebben we de overstap gemaakt naar MatrixProject CRM/ERP/MRP, dat nog meer mogelijkheden biedt.” Voor Akker Metaal was deze overstap best spannend, vertelt hij. “Want hoe zal de mutatie verlopen? Blijft alle data die in de afgelopen jaren is opgebouwd, wel beschikbaar? Gelukkig is dit allemaal heel goed verlopen.”

Scherper offreren

“We hadden het gevoel dat de softwareontwikkelingen bij MatrixSoftware een tijdje stilstonden. Er waren maar weinig ontwikkelingen”, vertelt Van den Akker. “MatrixProject heeft ons in die zin positief verrast en ontwikkelt juist continu. Zowel qua functionaliteiten als qua mogelijkheden, waardoor we weer een toekomstbestendig softwarepakket in huis hebben. MatrixProject functioneert voor ons als een ERP-pakket, waarin relatiebeheer, documentenbeheer, projectbeheer, orderbeheer en tijdregistratie op efficiënte wijze samenkomen. We kunnen enorm veel informatie uit de software halen. Wat is er op projectniveau gecalculeerd aan materialen en uren? En klopt dit met de praktijk? Op basis hiervan kunnen we nog scherper offreren.”

Werkgroep

Om de software ook richting de toekomst actueel te houden, deelt Akker Metaal regelmatig haar ervaringen én wensen met Matrix Software. “Binnenkort nemen wij bovendien deel aan een werkgroep, dat als doel heeft om de werkvoorbereiding in MatrixProject nog verder te verbeteren”, aldus Van den Akker. “En ook op andere vlakken zoeken we steeds naar optimalisaties, waar wij beiden de vruchten van plukken.”

Over Akker Metaal 

Akker Metaal is in 1973 opgericht. Gestart in een oude smederij in Schaijk, heeft het familiebedrijf een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Sinds 2006 is zij gevestigd in een nieuw en modern pand aan het Ketelmeer in Oss, dat vier jaar later al flink werd uitgebreid. Dankzij een nieuwe hal van 1.500 m2 bedraagt de totale productieruimte zo’n 5.000 m2. In combinatie met diverse nieuwe en innovatieve machines én 20 vakbekwame eigen medewerkers kan Akker Metaal elke klantvraag bedienen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details