Platform over beton en staal in de bouw
Al meer dan een halve eeuw vakmanschap
BIM-model als basis ingelezen via IFC formaat.

Al meer dan een halve eeuw vakmanschap

Processen automatiseren en digitaliseren van ontwerp tot levering

Het in 1965 opgerichte bouwbedrijf Morti uit Drongen, in de regio Gent, realiseert al meer dan vijftig jaar totaalprojecten in de industriebouw, woning- en appartementsbouw en agrosector. Dankzij de uiteenlopende en uitgebreide expertise en knowhow verloopt het bouwproces nagenoeg volledig in eigen beheer. Dit resulteert in een sterke afname van de doorlooptijden van projecten.

Automatische generatie van productietekeningen.

‘Building Dreams’

Dit is de slogan van het bedrijf. Jo Mortier, bestuurder bij Morti, legt uit: “Doordat wij nagenoeg alles in eigen beheer doen en primair onze eigen producten gebruiken, zijn wij niet afhankelijk van derden. Dit maakt dat wij het proces, zowel bij de productie als de bouw zelf, volledig onder controle hebben en dat het voor de klant zo soepel mogelijk en op tijd verloopt.” Belangrijk onderdeel van het succes is ook de steeds verder ontwikkelende automatisering en digitalisering. Hierin heeft Morti met i-Theses een perfecte partner gevonden.

Met de PlanDesk 360 Quality Control worden de opvolging van de productiestatus en kwaliteitscontrole volledig gedigitaliseerd.

Van planning tot facturatie

Rony Verlee, managing director bij i-Theses: “Met Morti hebben we een langlopende samenwerking. Op basis van haar input uit de praktijk worden onze applicaties steeds verder ontwikkeld. Wat startte als een vraag voor een tool voor productieplanning is uitgegroeid tot een volledig beheerssysteem dat ingezet wordt voor digitalisering van het volledige proces. Vanaf het eerste klantcontact tot aan de facturatie en alles wat daar tussen zit.” Mortier vult aan: “Het is inmiddels een totaalpakket geworden waar we graag onze klanten bij willen betrekken. Hierdoor kunnen onze systemen en dus wij, perfect met elkaar communiceren.”

Grafische tafelplanning met behulp van drag & drop technologie.

Identificatie voor nu en later

Belangrijk onderdeel van kostenbeheersing is het streven om het aantal productiefouten zo laag mogelijk te houden. Dit wordt bereikt door een constant proces van kwaliteitscontrole. Van begin tot eind. Mortier: “In het kader van de CE-normering is het monitoren van de kwaliteit, in de breedste zin van het woord, erg belangrijk. De software van i-Theses geeft ons de mogelijkheid om dat hele proces te stroomlijnen en ook de data te archiveren. Iedere controle, waarneming en alle eigenschappen worden direct bij het desbetreffende bouwdeel geregistreerd. Dit is ook belangrijk met betrekking tot de circulariteit. Jaren na de productie kan men met één druk op de knop zien wat de betreffende eigenschappen van dat onderdeel zijn. Ieder element krijgt namelijk een eigen ‘paspoort’ met een eigen identificatienummer.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details