Platform over beton en staal in de bouw
BENELUX TROFEE VOOR THERMISCH VERZINKEN 2023

BENELUX TROFEE VOOR THERMISCH VERZINKEN 2023

Met veel trots maakt Zinkinfo Benelux nu officieel de laureaten van de veertiende editie van de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken bekend. Uit de talrijke inzendingen heeft de deskundige jury drie  buitengewone projecten bekroond die elk in hun categorie de mogelijkheden, duurzaamheid en zekerheid van thermisch verzinken alle eer aandoen. Daarnaast werd ook de prijs voor circulair bouwen uitgereikt over de drie categorieën heen. De gelukkige winnaars ontvingen hun trofee tijdens het netwerkevenement van Zinkinfo op 14 september in Vlaardingen.

Net zoals bij de vorige editie in 2021 zijn er dit jaar eveneens drie projecten bekroond in drie verschillende categorieën: functioneel verzinken, esthetisch verzinken en duplexsystemen. De keuze tussen esthetisch verzinken en functioneel verzinken stimuleert de dialoog tussen uitvoerder en verzinkerij, zodat de verwachtingen van de klant en het uiteindelijke resultaat beter op elkaar zijn afgestemd. Bovendien heeft de jury opnieuw de prijs uitgereikt voor het meest duurzame, ofwel circulaire project. Dit onderstreept eens te meer de steun van de sector voor de principes van circulair bouwen.

De trotse winnaars zijn:

Categorie FUNCTIONEEL VERZINKEN – Parkeergebouw Zwijsen

Parkeergebouw Zwijsen – Vissers & Roelands architecten & ingenieurs Voortman Steel Construction B.V. EZ Park

Categorie ESTHETISCH VERZINKEN – Dakserre Agrotopia

Dakserre Agrotopia META – VAN BERGEN KOLPA – Filip Dujardin

Categorie DUPLEX – Brandtoren Kalmthoutse Heide

Brandtoren Kalmthoutse Heide – NOHNIK

PRIJS CIRCULAIR BOUWEN – Het Podium

Het Podium © Ossip van Duivenbode

Alle deelnemende projecten zijn opgenomen in een publicatie die gratis verkrijgbaar is via ZinkInfo Benelux.

Daarnaast worden alle deelnemende projecten ook uitgelicht in de komende editie van het  ZEKER ZINK Magazine. Op de website van Zinkinfo Benelux is een pagina gewijd aan elk deelnemend project.

Over Zinkinfo Benelux

ZIB is de brancheorganisatie voor thermisch verzinken in de Benelux. Wij streven ernaar om thermisch verzinken algemeen erkend te laten worden als de meest doelmatige en duurzame vorm van corrosiepreventie voor staal, zowel voor huidige belanghebbenden als voor toekomstige generaties.

Thermisch verzinken is een uniek proces en al meer dan 150 jaar “wereldkampioen in corrosiepreventie”. Geen enkele andere methode komt ook maar in de buurt van deze meest complete bescherming van staal.

Bovendien is het eveneens de verstandigste en meest verantwoorde keuze. In de strijd tegen de klimaatverandering speelt circulair bouwen een cruciale rol. Het slim benutten en hergebruiken van schaarse grondstoffen staat daarbij centraal. Dankzij thermisch verzinken streven we naar 100% circulair staal. De beste bescherming én de meest verantwoorde keuze.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details