Platform over beton en staal in de bouw
Terug naar overzicht

Stichting KOMO

Stichting KOMO is in 1962 opgericht onder toezicht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Directeuren publieke werken. De stichting garandeert dat producten en processen die het KOMO-keurmerk dragen, objectief zijn getoetst ten aanzien van de betreffende wettelijke eisen en specifieke, professionele markt- en/of projecteisen in de bouw- en infrasector.

Onafhankelijk en objectief

Kwaliteit is pas kwaliteit als die onpartijdig is getoetst! Zo is kwaliteit zwart-op-wit aantoonbaar. Ieder KOMO-gecertificeerd product en ieder bouwproces dat KOMO-gecertificeerd is, is steeds objectief onderzocht door onafhankelijke deskundigen. Pas als alles in orde is, krijgt het product of proces het KOMO-keurmerk.

Bewijsvoering

Het KOMO-keurmerk is steeds belangrijker ook onder de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Met het KOMO-certificaat toont de bouwer aan dat hij kwaliteit levert. In het kwaliteitsborgingsproces betekent dit een verlaging van kosten, omdat de kwaliteitsborger minder tijd hoeft te besteden aan controles. Tegelijkertijd helpt het certificaat de bouwer om zijn bewijsvoering te managen.

Circulariteit doet zijn intrede in de sector. Deze ontwikkeling uit zich in wettelijke en milieugerichte eisen, zoals het gebruik van biologische grondstoffen. KOMO zet stappen: zo zijn er beoordelingslijnen in ontwikkeling, waardoor ook op dit punt een overtuigend bewijs kan worden geleverd.

Organisatie

KOMO kenmerkt zich door een evenwichtige inbreng van betrokken partijen: de certificaathouders, de klanten van de certificaathouders, de certificatie-instellingen, branches, ontwerpers, voorschrijvers en verzekeraars. Zij brengen de kennis samen die nodig is om de kwaliteitsambities te realiseren. Deze kennis leidt ertoe dat de toegevoegde waarde van het KOMO-keurmerk al bijna 60 jaar een zeer breed geaccepteerd gegeven is in de bouw- en infrasector.

KOMO als organisatie bestaat uit:

  • Het KOMO Raad van Toezicht
  • Het KOMO Bureau
  • De KOMO Kwaliteits- en Toetsingscommissie (KKTC)
  • De KOMO Commissie van Bezwaar

Daarnaast zijn er de volgende overlegorganen:

  • Het KOMO-Strategieberaad
  • KOMO-Beleidscommissie
  • KOMO-Licentienemers

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Keurmerk Adres Burgemeester van Reenensingel 101
2803 PA Gouda
Nederland
Telefoonnummer +31 85 486 24 20 E-mailadres info@komo.nl Website komo.nl/

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details